Persoonlijk leiderschap voor marketing-communicatie professionals in de zorg

Persoonlijk leiderschap wordt steeds belangrijker. Ook voor marketing- en communicatieprofessionals in de zorg. Persoonlijk leiderschap betekent dat je inzicht hebt in jouw eigen en andermans drijfveren en gedrag, zodat je beter in staat bent om niet alleen jezelf, maar ook anderen in hun kracht te zetten.

 

Het streven is duurzaam (persoonlijk) leiderschap. Het vanuit de kracht van mensen leiden van een team, afdeling, project of organisatie. In deze workshop laten wij jou met behulp van Management Drives zien waardoor mensen gedreven worden en waar zij hun energie vandaan halen.  Kortom, versterk jouw persoonlijk leiderschap door inzicht in drijfveren. Laat mensen die zaken doen waar zij energie vandaan halen, dat is goed voor henzelf en voor de organisatie.

 

Corona-melding: Heb je interesse in deze workshop? Meld je dan aan. Je krijgt daarna bericht of deze workshop op de aangegeven datum – of een ander moment – doorgaat en waar en in welke vorm (fysiek of online). 

 

Onderwerpen workshop

In deze workshop gaan we met Management Drives aan de slag. De Management Drives-tool meet en maakt inzichtelijk wat een team of een persoon motiveert. Management Drives biedt daarmee een gemeenschappelijke taal om gedrag bespreekbaar te maken en gebruik te maken van de kracht van het team en ieder individu. Management Drives gebruikt een taal met zes kleuren, uniek weergegeven in een matrix. Iedere kleur staat voor een stijl van leiderschap of organisatiecultuur.

 

 

Als één van de weinige instrumenten in zijn soort geeft Management Drives de mogelijkheid om een vertaling te maken van drijfveren en gedrag van individuen naar teams en de organisatie als geheel. Management Drives wordt dan ook toegepast bij vele vraagstukken. Hiermee kijken we niet alleen naar het individu en het gedrag, maar ook naar de plek in de organisatie. Kijkend naar teams en organisaties nemen wij het individu wél als uitgangspunt.

 

Deze workshop geeft je:

Inzicht in jezelf:
– Waar word jezelf door gedreven.
– Waar krijg je energie van.
– Wat kost jou energie.
– Wat zijn jouw drijfveren in stress situaties; als je onder druk wordt gezet.

 

Inzicht in de ander:
-Waar wordt de ander door gedreven.
-Waar krijgt de ander energie van.
-Wat kost de ander energie.
-Wat zijn de drijfveren van de ander in stress situaties; als hij/zij onder druk wordt gezet.

 

Beter teamwork:
– Beter bespreekbaar kunnen maken van gedrag.
– Effectiever inzet van gedrag.
– Een hoger energie niveau.
– Effectiever communiceren.
– Prettige en efficiënte samenwerking/teams.

 

Het succes van leiderschap, teams en projecten hangt voor 80% af van ‘zachte’ factoren. Management Drives maakt deze zachte factoren meetbaar en biedt je zo de mogelijkheid daarmee om te gaan. Het kernwoord hierbij is praktische toepasbaarheid.

 

Na afloop neem je mee naar huis

Deze praktijkgerichte workshop combineert theorie direct met praktijk. Je krijgt inzicht in de belangrijkste elementen van persoonlijk leiderschap en hoe je dat kunt versterken. Er is veel ruimte voor het onderling uitwisselen van kennis en ervaring met andere deelnemers.

 

Programma

Datum: 3 december 2020.
Tijd: 09.30 uur – 16.30 uur.

 

  • 09.00 – Inloop met koffie en thee.
  • 09.30 – Start ochtendprogramma.
  • 12.15 – Lunch (inclusief) en netwerkmoment.
  • 13.15 – Start middag programma.
  • 16.30 – Afronding en einde.

 

Locatie

Postillion Hotel Arnhem (website)
Europaweg 25
6816 SL  ARNHEM

 

Prijs

€ 495,-  /   Leden Zorgmarketingplatform krijgen 20% korting  /  excl. btw.

Inclusief lunch.
Je kunt tot drie weken voorafgaand aan de workshop kosteloos per email afmelden.
Daarna is het volledige bedrag verschuldigd. Je kunt ook een plaatsvervanger sturen.

 

Voor wie?

Voor marketing-/communicatieprofessionals, managers en beleidsmakers in de zorg die hun persoonlijk leiderschap willen versterken en vanuit kracht en energie hun team, afdeling of project willen leiden.

 

Praktijkdocent Walter Kienhuis van Management Talent

De workshop wordt georganiseerd en gegeven door Walter Kienhuis van Management Talent.

 

 

Walter Kienhuis is directeur van Management Talent. Hij realiseert met zijn mensen duurzame zorgorganisaties door het succesvol doorvoeren van veranderingen en het vergroten van het verandervermogen van de organisatie. Met specifieke opleidingen en programma’s gericht op persoonlijk leiderschap, teamleiderschap en verandermanagement.

 

In-company

Deze workshop kan ook in-company gegeven worden.

 

Meer informatie of vragen?

Meer weten of vragen over deze workshop? Laat gerust weten.

Walter Kienhuis, info@managementtalent.nl,  tel. 06-27086458.