Workshop Social media: de beste updates voor jouw zorgorganisatie

Je patiënten, cliënten, verwijzers en andere relaties zijn aan jouw organisatie verbonden via social media. Hoe bereik je hen optimaal via social media? Welke onderwerpen werken goed en welke niet? Hoe maak je de beste updates voor social media? Hiermee gaan we tijdens de dagtraining Social media aan de slag.

 

In deze verdiepende training leer je welke onderwerpen werken op social media en hoe je de beste update voor jouw social media kanalen maakt. De belangrijkste do’s en don’ts komen aan bod, evenals vele praktische tips en trucs waarmee je na de training direct aan de slag kunt.

 

“Niet eerder kreeg ik zulke concrete handvatten om effectief aan de slag te gaan en niet eerder werd ik zo enthousiast van een meeting over social.”
Sanne de Haan, Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West.

 

Onderwerpen workshop

De volgende onderwerpen komen deze dag aan bod:

 • Online trends in de online zorgmarketing en social media.
 • Wat werkt op social media?
 • Hoe schrijf je de beste social media update?
 • Hoe zet je beeld optimaal in?
 • Statistieken meten en op basis daarvan optimaliseren.

 

Na afloop ga je naar huis met

Deze praktijkgerichte training combineert theorie direct met praktijk. Je wordt op de hoogte gebracht van de laatste feiten en cijfers rond social media, inspirerende best cases uit en buiten de zorg passeren de revue en je gaat direct aan de slag met het maken van social media updates. Er is volop ruimte om  eigen vragen te stellen en ervaringen te delen.

 

Tijdens de training werk je aan jouw eigen social media kanalen, je gaat dan ook naar huis met:

 • Inzicht in de social media kansen voor uw organisatie.
 • Kennis over de laatste trends en mogelijkheden.
 • Social media tools voor nog betere updates.
 • 3 updates voor jouw social media die je direct kunt delen.
 • Tips, tools en handvatten om verder aan de slag met social media binnen jouw organisatie.

 

Programma

Datum: 6 juni 2019
Tijd: 09.30 uur – 16.30 uur.

 

 • 09.30 – Inloop met koffie en thee.
 • 10.00 – Start ochtendprogramma.
 • 12.15 – Lunch (inclusief) en netwerkmoment.
 • 13.15 – Start middag programma.
 • 16.30 – Afronding en einde.

 

Locatie

Utrecht, Catherijnesingel. Op 5 minuten lopen vanaf Utrecht CS.

 

Investering en voorwaarden

€ 450,-  /  Leden Zorgmarketingplatform krijgen 20% korting  /  excl. btw.

Inclusief lunch.
Je kunt tot drie weken voorafgaand aan de training kosteloos per e-mail afmelden. Daarna is het volledige bedrag verschuldigd en vindt facturatie plaats. Je kunt ook een plaatsvervanger sturen.

 

Voor wie?

Deze training is voor marketing- en communicatieadviseurs, -medewerkers, webredacteuren, bedrijfsjournalisten die verantwoordelijk (worden) voor het beheer van de social media.

 

Praktijkdocenten van Spring marketing

De workshop wordt georganiseerd en gegeven door Erica Bouma of Wilma Kaptein van Spring marketing, specialisten in online zorgmarketing.


Over Erica Bouma

Erica Bouma van Spring zorgmarketing

Met een grote drive om met de juiste content precies de beoogde doelgroep te bereiken, werkt Erica Bouma voor diverse zorgorganisaties samen aan online optimalisatietrajecten. Vanuit haar journalistieke achtergrond heeft Erica altijd een grote interesse gehad in maken van effectieve content. Als online  marketeer bij onder andere De Jutters, Curium-LUMC, het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en tientallen klanten van Spring marketing heeft ze zich steeds verder gespecialiseerd in social media marketing en SEO marketing. Erica is vaste trainer bij Erasmus MC op het gebied van SEO en webschrijven. Als blogger voor Frankwatching.com schrijft ze regelmatig over zorgmarketing, SEO en social media.


Over Wilma Kaptein

Wilma Kaptein

Wilma is gespecialiseerd in gedragsbeïnvloeding en conversieoptimalisatie. Haar growth hacking mindset, eerdere marketingfunctie bij het online zorgplatform Duxxie en jarenlange online ervaring bij de Belastingdienst helpen organisaties om hun relevantie voor de klant om te zetten in groei en verbinding.

 

In-company

Deze workshop kan ook in-company gegeven worden.

 

Meer informatie of vragen?

Meer weten of vragen over deze workshop? Laat gerust weten.

Erica Bouma, info@springmarketing.nl, tel. 06-29142000.