Workshop Zorgmarketing voor managers en zorgprofessionals

Steeds meer zorgorganisaties raken overtuigd van de noodzaak om aan ‘marketing’ te doen. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor directeuren, manager en zorgprofessionals.  De invoering van marketing in de zorg blijkt in de praktijk vaak lastig omdat er veel verschillende beelden over ‘marketing’ leven en kennis van marketing beperkt en versnipperd aanwezig is. Deze workshop geeft managers en zorgprofessionals een goede introductie in zorgmarketing.

 

In deze praktische middagworkshop krijg je inzicht in wat ‘marketing’ nu precies is, wat het voor de organisatie kan betekenen (en waarom het noodzakelijk is) en wat daarbij de rol is van bestuurder, directeur, manager en zorgprofessional.

 

Onderwerpen workshop

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Inzicht in wat marketing nu precies is en welke begrippen en activiteiten daarbij horen.
  • Inzicht in het verschil tussen marketing in het bedrijfsleven en in de zorg.
  • Inzicht in de relatie tussen organisatie- en marketingbeleid.
  • Voorbeelden van marketingtoepassingen uit verschillende deelsectoren.
  • Voorbeelden van hoe je het marketingproces binnen de organisatie kunt inrichten.
  • Inzicht in hoe je marketing als zorgorganisatie kunt inzetten en wat dat betekent voor bestuurders, directeuren, managers en zorgprofessionals.
  • Basiskennis van zorgmarketing en inzicht in belangrijke succesfactoren.
  • Inzichten, ideeën, delen van kennis en ervaring.

 

Na afloop neem je mee naar huis

Deze praktijkgerichte workshop combineert theorie direct met praktijk. In deze workshop krijg je inzicht in wat ‘marketing’ nu precies is, wat het voor de organisatie kan betekenen en wat daarbij de rol is van bestuurder, directeur, manager en zorgprofessional. Je bent hierdoor beter in staat om gesprekken over de (on)zin, noodzaak en aanpak voor meer marktgerichtheid en klantgerichtheid te voeren. Je bent een betere gesprekspartner voor collega-managers, zorgverleners en marketing- en communicatieadviseurs. Er is veel ruimte voor het onderling uitwisselen van kennis en ervaring met andere deelnemers.

 

Programma

Datum: 23 februari 2023.
Tijd: 13.00 uur – 16.30 uur.

 

Locatie

Postillion Hotel Arnhem (website)
Europaweg 25
6816 SL  ARNHEM

 

Prijs

€ 395,-  /  Leden Zorgmarketingplatform krijgen 20% korting  /  excl. btw.

Je kunt tot drie weken voorafgaand aan de workshop kosteloos per email afmelden.
Daarna is het volledige bedrag verschuldigd. Je kunt ook een plaatsvervanger sturen.
De workshop gaat door bij minstens vijf deelnemers.

 

Voor wie?

Voor bestuurders, directeuren, managers en zorgprofessionals van zorgorganisaties die meer willen weten over marketing in de zorg en hun rol daarbij.

 

Praktijkdocent Sjors van Leeuwen van Indora Managementadvies

De workshop wordt georganiseerd en gegeven door Sjors van Leeuwen van Indora Managementadvies.

Sjors van Leeuwen is al geruime tijd actief in de zorg als management- en marketingadviseur op het snijvlak van klantgericht ondernemen (CRM), strategie en marketing. Hij is initiatiefnemer van het Zorgmarketingplatform en auteur van diverse boeken over marketing in de zorg.  Indora staat als praktijkdocent en trainer geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO).

 

Ervaringen van deelnemers

De afgelopen jaren hebben heel veel deelnemers workshops van Sjors van Leeuwen van Indora Managementadvies gevolgd. Cato Pater, Marketingmanager Prenger-Hoekman zegt daarover: “Enige tijd geleden heb ik een workshop van Indora Managementadvies gevolgd. Ik vond de workshop bijzonder verhelderend en ik merk dat ik er nu nog steeds wat aan heb. Ook werd ik mij bewust van de mogelijkheden die onze organisatie nog niet benutte. Sjors van Leeuwen beschikt over parate kennis en ervaring en geeft verhelderende voorbeelden. Het heeft mij geholpen om onze producten beter in de markt te zetten.”

 

In-company

Deze workshop kan ook in-company gegeven worden.

 

Meer informatie of vragen?

Meer weten of vragen over deze workshop? Laat gerust weten.

Sjors van Leeuwen, info@indora.nl,  tel. 06-3000404